donderdag 2 t/m woensdag 8 juni 2016




donderdag 21 april 2016

Monsieur Chocolat

Frankrijk, 2016, 119 min., n.g.

Lantaren-Venster
Cinerama


Bekijk de trailer













Monsieur Chocolat, wederom zeer charmant vertolkt door Omar Sy (Intouchables, Samba), vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische Franse clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest, die uitgroeit tot een beroemdheid in de tijd van de belle époque in Parijs.
Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld?
Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.
Monsieur Chocolat is losjes gebaseerd op de biografie Chocolat clown nègre van Gérard Noiriel. De film was een enorm succes in de Franse bioscopen en vertelt niet alleen over roem en glorie, maar is tegelijkertijd een verhaal over discriminatie.
Zijn uitzonderlijke levensverhaal raakte hoofdrolspeler Omar Sy. ‘Chocolat was een kunstenaar. Ik wilde dat zijn verhaal, zijn werk en talent erkend werden.’
Footit wordt gespeeld door theatermaker James Thierrée, de zoon van circusartieste Victoria Chaplin en kleinzoon van filmclown Charlie Chaplin. Al van jongs af aan staat hij op de planken en in het circus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten