donderdag 2 t/m woensdag 8 juni 2016




donderdag 26 mei 2016

A heavy heart

Duitsland, 2015, 109 min., n.g.

Lantaren-Venster

Bekijk de trailer














In samenwerking met ALS Nederland wordt er op 26 mei een benefietpremière van A Heavy Heart georganiseerd in LantarenVenster. De opbrengst hiervan zal ten goede komen aan ALS Nederland, die voorafgaand aan de filmvertoning een inleiding verzorgt over de ziekte ALS en haar persoonlijke gevolgen.
Voormalig DDR-bokskampioen Herbert verdient zijn geld als uitsmijter en het ophalen van niet terugbetaalde schulden in de onderwereld van Leipzig. Het trainen van de jonge getalenteerde bokser Eddy brengt hem een beetje terug naar het verleden. Daarmee brengt hij wat vreugde in zijn bestaan.
Na een training met Eddy wordt Herbert plotseling met hevige pijnen geconfronteerd. Hij wordt gediagnosticeerd met een ongeneeslijke zenuwziekte, ALS. Met nog weinig tijd te leven, worstelt Herbert met zichzelf en de muur die hij jaren lang om zich heen heeft gebouwd. Hij geeft zichzelf op, en de mensen om hem heen. Op één persoon na: zijn verloren dochter Sandra.
Langzaam probeert Herbert haar vertrouwen terug te winnen. Terwijl zij op haar beurt bang is om haar stervende vader weer toe te laten in haar leven en dat van haar dochter, Herberts kleinkind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten