donderdag 2 t/m woensdag 8 juni 2016




donderdag 2 juni 2016

Elle

Frankrijk, 2016, 130 min., n.g.

Lantaren-Venster

Cinerama


Bekijk de trailer











Elle is een geheel Franse productie en de eerste Franse film van Paul Verhoeven. Een prachtige Isabelle Huppert speelt de hoofdrol.
Elle is gebaseerd op het boek Oh… van Phillipe Djian en is de eerste film van Paul Verhoeven sinds Zwartboek uit 2006. De film was onderdeel van de officiële selectie van het prestigieuze Filmfestival van Cannes en werd daar erg goed ontvangen.
Precies 25 jaar geleden was Verhoeven ook in Cannes, toen met de geruchtmakende thriller Basic Instinct. Of Elle net zoveel ophef zal maken als Basic Instinct destijds, moet nog blijken. Het boek waarop de film gebaseerd is, zorgde in ieder geval voor opschudding in Frankrijk.
Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man, verandert haar leven drastisch.
Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten